Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı seçerken uyanıklık edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli âlem oluşturur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz hileınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çkızılışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince hareket etmesi ve zaruri çkızılışmaların da buna için yapılması gerekmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas acil konum anında kapının mümkün olan en azca gün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, Yangın kapısı istanbul fiyatı yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en majör üstünlükı kötü sızdırmaması ve makul derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Demetevler mahallesinde kâin teamülletmeme İtfaaiye müfredatına yönlü şekilde yangın cıkış bapsı dokumalması gerekmektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Standart ve sertifikasyonlara mutabık olarak bünyelmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve yapısı gereği umumi anlamda selen ve ısı yalıtımına yönlü evet da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla müşterek istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde de tam sızdırmazlık katkısızlanır.

Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangına dayanıklı ivedili çıkış bapları, standart baplara göre henüz pahalı olabilir. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den başlangıçlayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Report this wiki page